Komisja konkursowa spośród 6potraw zgłoszonych do oceny przez uczestników konkursu wyłoniła listę laureatów, którzy otrzymali nagrody oraz wyróżnienia.
Komisja konkursowa biorąc pod uwagę walory smakowe, sposób/estetykę podania oraz stopień trudności przygotowania potrawy postanowiła przyznać:
1 miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Sierskowoli za Pasztet z karpia
2 miejsce: Koło Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich z Żalina za Pasztet z cukinii
3 miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich „Ryzykantki” z Rudej-Huty za Roladę kartoflaną z pieczarkami
Wyróżnienia:
Laureaci konkursu odebrali nagrody i wyróżnienia osobiście z rąk Pani Justyny Jędruch – Dyrektor Zespołu Lubelskich Parków Krajobrazowych, Pana Prof. dra hab. Bogusława Sawickiego – Przewodniczącego Rady Zespołu Lubelskich Parków Krajobrazowych oraz Pana Mirosława Korbuta – Przewodniczącego Komisji konkursowej (foto relacja).
Patronat honorowy nad konkursem kulinarnym objął: Pan Sławomir Sosnowski – Marszałek Województwa Lubelskiego.
Fundatorem nagród rzeczowych był Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Lublinie.